صفحه خانه   -   درباره   -   مقالات

معرفی کتاب

زندگینامه و خدمات علمی و فرهنگی دانشمند فقید استاد عباس سحاب
پدر کارتوگرافی ایران
گرد آوری: علی اکبر محمودیان، ناشر (چاپ اول): انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، فروردین ١٣٨٠
١٦٠ صفحه، قطع کوچک (٢٠*١٤) ، مصور

زندگینامه و خدمات علمی و فرهنگی دانشمند فقید استاد عباس سحاب

چاپ دوم: مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب

زندگینامه و خدمات علمی و فرهنگی دانشمند فقید استاد عباس سحاب - انجمن آثار و مفاخر فرهنگی

چاپ اول: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی

مجموعه بزرگداشت نامه ها (١٨)

 

مطالب این کتاب از شهرستان تفرش و قریه « فم » (که به همراه ترخوران بعدها مرکز شهرستان را تشکیل داد) و تولد عباس سحاب در این قریه شروع می شود. سپس به مکتب رفتن و نقش پدرش «استاد ابواقاسم سحاب تفرشی» که از دانشمندان عصر خود بود در تربیت عباس سحاب و علاقه مند شدن او به جغرافیا. آمدنش به تهران و داستان ترسیم نقشه تهران به خط لاتین برای خارجیان در دوره ی دبیرستان در ١٥ سالگی... آشنایی او با استاد دکتر محمدحسن گنجی تحولی در کارهای نقشه نگاری او ایجاد کرد و سپس دوستی به تقریب با تمامی اساتید جغرافیا، نقشه های او را به تکامل برد. او که خود نقاش و علاقه مند به کارهای هنری بود، «نقشه نگاری» (کارتوگرافیست) صاحب سبک به بار آمد. نقشه های استان ها، شهرهای ایران، نقشه ایران، نقشه های کشورها، اطلس های آموزشی...

دو پسر علاقه مند به نقشه نگاری: محمدرضا و غلامرضا کم کم به بازوان توانمند مهندس عباس سحاب تبدیل شدند و روز به روز بر تنوع آثار مختلف جغرافیا اعم از نقشه، کره، کتاب، لوازم جغرافیایی، نقشه های تاریخی و کتابهای رشته های وابسته به آن ها، «اولین» های بسیاری تولید شد که در کتاب به آن ها اشاره شده است... با گذشت زمان و همت دو برادر استاد محمدرضا سحاب و استاد غلامرضا سحاب که هر کدام در کار نقشه نگاری و تحقیق در متون جغرافیا، جغرافیای تاریخی و نقشه های کهن... استادی کم نظیر هستند و با همکاری خواهران و نوه ها... نخستین خانواده جغرافیا و با توسعه محل کار و ارتباط با سازمان های بین المللی و پشتیبانی اساتید صاحبنام جغرافیا در هیأت های علمی مؤسسه سحاب، این سازمان را به بزرگترین خانواده موسسه ی جغرافیایی، کارتوگرافی و جغرافیای تاریخی ایران و شناخته شده در جهان درآوردند... آخرین قسمت کتاب با «نظرات دانشمندان و شخصیت های علمی و فرهنگی درباره استاد سحاب» به پایان می رسد.

 

این کتاب که به مناسبت یکمین سال درگذشت استاد عباس سحاب از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در فروردین ١٣٨٠ به چاپ رسیده بود به زودی نایاب شد. مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب به مناسبت دومین سال خاموشی این مرد عاشق خودساخته، چاپ دوم آن را در٢٩/٤/١٣٨١ منتشر کرد.

 

مطالب مرتبط

تفرش در دانشنامه ویکی پدیا

www.tafreshcity.com وب‌سایت تفرش سیتی
نشانی و تماس با مؤسسه سحاب

بازگشت به صفحه خانه          درباره          سایتهای مرتبط

ناشران و فروشگاه ها

استفاده از مطالب این سایت با ذکر دقیق منبع مجاز است. همه حقوق برای مؤلف و ناشرین محفوظ است.